Yalancı İşkembe Çorbası

Havalar soğudu dedim ya dün bugünde aksine bir sıcak bir sıcak:))
Erzurumun yükseklerine kar mı yağdı ki diyen annem halı yıkamış dün komşusuyla:))
Mevsimler bizle kafa yapıyo galiba neyse:)
Dün sizlerle çorba paylaşacağımı söylemiştim:) Çorbam taaaaaa Ramazan'dan Eşim o aralar "işkembe çorbası" diye sayıklıyordu bende daha evvel hiç yapmadığım için yüzüne gülüp geçiyordum ama bilmediğimi hiçç çaktırmıyordum:)) Bir gün tesadüfen eski Lezzet Dergilerimden birinde gördüm onu:) Baktım dolapta malzemelerde tamam:) İftara yetişir dedim ve yetişti:))
Aslında daha evvel bir çok arkadaşımda görmüştüm bu çorbayı ama yapmak aklıma gelmemişti bile  "işkembe" adı bile yetiyoru çünkü:) Ama işte ne yaparsın evlenince beklentileri karşılamak şart:))
Bu yalancısı oldu işkembenin ama masalın devamı da var sahisini de yaptım:))) O da başka bir gün artık:))
O akşam ki iftar soframızdan bir kare de paylaşmak istedim sizlerle...

Malzemeler:
2 haşlanmış tavuk budu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4~5 su bardağı tavuk suyu
Sosu için:
1 yumurta sarısı
2~3 diş ezilmiş sarımsak
2~3 yemek kaşığı sirke
Tuz Karabiber
Kırmızı biberli sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
Haşlanmış tavuk etleri didiklenip bir kenarda bekletilir.
Tencereye tereyağı ve ayçiçek yağı alınıp ısıtılır üzerine un eklenip hafifçe un kokusu gelene dek kavrulur.. Üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ve sıcak su eklenip karıştırılır..Bir iki taşım kaynatılıp kıvamına bakılır koyu ise sıcak su eklemesi yapılır..
Kıvamı sağlandıktan sonra didiklenmiş tavuk etleri ilave edilip biraz daha kaynatılır.
Sos için listelenmiş malzemeler cam bir kasede çırpılıp üzerine kaynayan çorba suyundan bir kepçe ilave edilerek karıştırılır ve çorbaya yavaş yavaş eklenip sürekli karıştırarak bir iki taşım daha kaynatılır çorbanın tuzu kontrol edilir ve ocaktan alınır....
Servisten hemen önce tereyağı küçük bir tavada eritilip, kırmızı toz biber eklenerek hafif kızartılır ve çorbanın üzerine gezdirilip sıcak sıcak servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler