Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması, ve Bugün 19 Mayıs..


Merhabalar mutlu günler canlarımm.. Haftanın tam ortasındayız ve bugün 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı.. Yüce Atatürkümüzün gençlere ve tüm Türk Milletine hatta Dünyaya hediyesi... Yürekten kutluyorum.. Yüreklerimizde yaşadığını vurgulamak istiyorum..
Ben de sizlerle yapmış olduğum enn harika yaprak sarmasını sunacağımm:)
Tamda asma mevsimi iken heyerde bu tarifide vermek lazım :))
Pazardan aldığımız yaprakları hemen değerlendirdik vakit kaybetmeden, evin erkekleri dayanamıyorlardı bir an evvel yapılsın da yensin istiyorlardı sanki bir çırpıda yapıvericez:)) Biz de kıyamadık onlara melül bakışlarına Hemen giriştik işe tabiiki.. Annemin eli değmeden sadece gözetimi altında yaptım sarmalarımı ve 4 saat sonra mutlu son.. Tencerenin dibi görüldü..
Ekşi ekşi bir hoş bir hoş harikaydı..
Off yine canım istedi.. İşte buyrun tarif..:))

Malzemeler:
4-5 adet kuru soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
Taze asma yaprağı
Pişrme için:
çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kaynamış su

Yapılışı:
Kuru soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
Pirinçler yıkanıp soğana eklenir, az daha kavrulur. Sırası ile; nane, karabiber, tarçın, kesme şekerler, kuş üzümü, yarım limon suyu, kıyılmış maydonozlar eklenip karıştırılır. Tuzu ve suyu ilave edilip kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirilir.
Yapraklar sıcak suda çok az haşlandıktan sonra tencerenin altına tabanı örtecek şekilde yaprak dizilir ki dibi tutmasın:) Haşlanan yapraklar tek tek sarılıp muntazam şekilde dizilir. Ne çok sık ne çok gevşek olacak..
Sarma işlemi bittikten sonra yaprakların üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerlerine yine yaprak döşeyip sıcağa dayanıklı bir tabak kapatın ki fokurdama esnasında sarmalar zedelenmesin.. En son sıcak suyunu da gezdirip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın..

Afiyet bal şeker olsunn:))

Bayramımız kutlu olsunn..:)) Atatürkümüzün ruhu şad olsun !!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler