Sevgili kalpkurabiye'nin simartan meyveli tatlilar etkinligine gönderiyorum.
4 yumurta
4 türk kahvesi fincani seker
5 fincan un
4 yemek kasigi sicak su
yarim cay bardagi siviyag
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
kremasi icin
500 gr quark( labne peyniri veya süzülmüs yogurt
400 g cremefraiche (mascarponede olabilir
1 bardak seker
2 paket vanilya sekeri
2 paket krem sertlestirici
400 g sivi krema
700 gr cilek
yesil fistik, arasina sürmek icin cilek receli
Yumurta sekerle cirpilir,sicak su,siviyag,vanilya eklnir cirpilmaya devam edilir
un ile kabartma tozu elenerek eklnir kasikla karistirilarak yaglanmis unlanmis yuvarlak pasta kalibina yayilir
isitlimis 170 derecede kizarana kadar pisirlir,icinin pistigini anlamak icin kürdan, la test edilir
Bir gün önceden pandispanyayi hazirlasaniz kesmesi daha kolay olur,pandispanya ortadsan ikiye istenirse üce kesilir
sivi krema mikserle koyulasincaya kadar cirpilir .Baska bir kapta Quark,cremefraiche,seker,vanilya sekeri,mikserle cirpilir ve diger kremaya eklenir az cirpildiktan sonra krem setlestiricide eklenir cirpilir
Krema üzeri icin ayrilir,diger kismina kücük dogranmis cilek parcalari eklenenerek karistirilir.
Pandispanyanin birinci katina cilek receli sürülür,daha sonra kücük dogranmis cilekli kremadan esit sekilde yayilir,ikinci katinada ayni islem yapilir.
Üzerine ayirlinan krema padispanyanin üzerine ve kenarina sürülür.Yarim sekilde kesilmis cilekler dizilir,yesil fistik serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder