Malzemeler:
385 g (3,5 su bardağı) un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
1 poşet Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Pudra Şekeri
150 g (1,5 çay bardağı) yoğurt
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
100 g yumuşak margarini
Süslemek için:
200 g badem ezmesi
Kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı sıvı yağ
70 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, şekerli vanilin, pudra şekeri, yoğurt, muskat rendesini, öğütülmüş fındık ve margarini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Hamurun 2/3'nü 30 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp muffin kağıtlarına koyun. Kalan hamuru da 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve diğer hamurların üzerine hafif bastırarak koyun. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Badem ezmesinin 2/3'üne kırmızı gıda boyası ilave edip parmaklarınızı sıvı yağa batırarak yoğurun. Burun şekli vermek için küçük bir parça ayırın. Kalanı merdane ile ince açıp üçgen şeklinde kesin ve şapkaları oluşturun. Kalan badem ezmesini yoğurup açın ve önlükleri yapın.
Pudra şekerini limon suyu ile karıştırarak glazür hazırlayın. Bu glazür ile göz ve sakalları yapın.
Kırmızı Şapkalılar
Etiketler:
Çocuk ve Bebek Yemekleri Tarifleri,
Tatlilar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder