MALZEMELER:
5 adet portakal
1 su bardağı tozşeker
1 tane hazır iki katlı sade pastaban
1 su bardağından üç parmak eksik süt
1 poşet kremşanti
1 paket labne(200gr.)
üzeri için süsleme şekeri
YAPILIŞI:
Bir portakalın suyunu sıkıp pastabanın ilk katını ıslatın.Bir su bardağından üç parmak kadar eksik sütü toz kremşanti ile çırpın,içine labneyi katıp yine çırpın.Bu karışımdan biraz ıslatılmış kekin üzerine döşeyin.Üç adet portakalın kabuklarını soyun fındık büyüklüğünde doğrayın.Bu doğranmış portakalları bir tavaya alın üzerine bir su bardağı şeker koyup tavada suyunu çekene kadar karamelize edin biraz soğuyunca yarısını labneli şantinin üzerine döşeyin.İkinci kek katını koyun yine bir portakal suyunu sıkıp ıslatın kalan labneli kremayı döşeyip artan portakallar ve süsleme şekerleriyle süsleyin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder