MALZEMELER:
Tabanı İçin;
1,5 paket yulaflı eti burçak bisküvi,
100 gr margarin,
1/3 su bardağı kavrulmuş çekilmiş fındık(orta irilikte),
1 yemek kaşığı şeker.
Cheesecake İçin:
600 gr labne peyniri,
3 yumurta(oda ısısında)
1 kutu krema,
3 yemek kaşığı un,
1 su bardağı şeker,
1 pk bitter çikolata,
1 mincik tuz.
Üzeri için:(isteğe bağlı)
2 tane muz,
muz jölesi
YAPILIŞI;
1-Tabanını yapmak için burçak bisküvilerimizi rondodan un gibi olana kadar çekiyoruz.İçine kavurup rondo da orta irilikte çektiğimiz fındığı ve 1 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz.Tereyağını tavada eritip bisküvili karışıma ekleyip yoğuruyoruz.Kelepçeli kalıbın tabanını hafifçe yağlayıptabanına yağlı kağıdı seriyoruz.Üzerine hazırladığımız bisküvili karışımı elimizle bastırarak yayıyoruz.Buzluğa kaldırıyoruz.
2-Bitter çikolatayı ben mari usulü eritiyoruz.
3-Labneyi peyniri ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpıyoruz.
4-Şekeri ekleyip takrar iyice çırpıyoruz.
5-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
6-Unu ekleyip yine çırpıyoruz.
7-Ben mari usulü erittiğimiz çikolatayı ekliyoruz.
8-Son olarak kremayı da ekleyip çırpıyoruz ,
9-Karışımı buzlukta soğumuz olan kalıbımıza döküp bir kaç kere sertçe tezgaha vurup hava kabarcıklarımızın gitmesini sağlıyoruz.
10-Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 55 dk kadar pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI;Cheesecake pişince fırının kapağını açmadan kendi kendine soğumaya bırakıyoruz.Bu uzun sürebilir.Böylece kekimizin inmemesini garantiye almış oluyoruz.
Cheesecake oda ısısına geldikten sora uzun bir dinlenme için buzdolabına kaldırıyoruz.(6-7 )saat kadar.Kalıptan dikkatlice çıkarıp (tabii isteğe bağlı olarak)üzerine muz dilimleri ile süslüyoruz.Jöleyi tarife göre hazırlayıp üzerine azıcık gezdirip tekrar buzdolabına kaldıryoruz ve ertesi gün afiyetle yiyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder