Mantarlı Risotto Tarifi


İtalyanların en meşhur Pilavı














Malzemeler:
1 adet soğan (ince doğranmış) 
2 diş sarımsak (dövülmüş) 
250 gr mantar (ince dilimlenmiş) 
300 g risotto pirinci (Arbario cinsi olabilir) 
1 adet sebze bulyon 
2 yemek kaşığı. zeytinyağı 
25 g tereyağı 
1 avuç maydanoz (ince kıyılmış) 
1 kase parmesan peyniri (herhangi bir kaşar olabilir, ince rendelenmiş) 
1 lt su (kaynar olmalı)

Hazırlanışı:


Pilav tencerenize zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarmısakları tencereye ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları tavaya alin, karabiber ve tuzu ekleyip orta ateşte yaklaşık sekiz dk kadar kavurun. 
Pirinci tencereye ekleyip bir dk kadar kavurmaya devam edin. Kaynar suda sebze bulyonunu çözün ve dörtte birini pilavin üstüne ekleyin. Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pilavin suyunu çekmesini sağlayın, tekrar aynı miktar suyu ekleyip pilav çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tüm suyu dört bölüm halinde kullanıp bitirin, eğer su bittiği halde pirinçler hala pişmemişse biraz daha su ekleyip aynı işlemleri tekrarlayın. 

Tencereyi ateşin üzerinden alın, tereyağını, peynir (süslemek icin biraz ayırın) ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dk dinlenmeye bırakın, böylece soğurken kalan suyunu da çekecektir. Son bir defa karıştırıp tabaklara paylaştırın ve rendelenmiş parmesan ile süsleyip servis yapın. 

Püf Noktası:
Risottoya özelliğini veren ıslak ve kremamsı dokusunu yakalamak için suyu bölüm bölüm ekleyip sıkça karıştırmak  çok önemli.  Tüm suyu bir seferde eklerseniz  kıvamını tutturamazsınız.
Risotto yaparken bir diğer püf noktası da doğru pirinci seçmenizdir. Üç değişik çeşit pirinçle de yapılabilir; Arbario, Carnaroli ve Vialone Nano.  

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler