Patlıcan Köftesi


Merhabalar :)
Bloğuma istemeden de olsa bir gün ara vermek zorunda kaldım, lakin bugün çok daha iyiyim.. Doktorumun kapısına daynıp alın bu dişeri dedim.. Doktor da ağız yapımın küçük olduğunu ve damak kesme operasyonu ile çok fazla tahrip olacağını dişerin çıktıktan sonra çekilmesinin benim için daha iyi olacağını söyledi.. Zaten o aşırı ağrıma halleri de iki gün, hafif ağrılarda dört gün sürdü ve oluşan kabarcıklardan bir minik diş parçası göründü :) Evett kendime diş buğdayı yapayım bari dedim herkes kahkahalara boğuldu evde:) Sevindim ne yapayım o kadar ağrı çektim sonunda çıktı pir parçacık ta olsa:D
Evt bu kadar ağız ve diş muhabbetinden sonra sıra geldi Tarifime.Bugünlerde pek bir heveslendim sebzeli köftelere.. Necla Ablamın patlıcan köfteleri ile başladı bu fürya, geçen gün annem göz nuru programını izlerken orada pırasa köftesi gördüm ve sevgili pepela' daki börülce köftelerine de vuruldum..Hepsini yapacaım sırasıyla am bugün patlıcan köftem sizlerle...
Sevgili Necla Ablam bana bugün "tüh tüh" demiş durmuş kıyamam..Bende geçen haftalarda kendisi yayınladığında hemen alıp yaptığım nefis köftelerimi paylaşacağım sizlerle.. Kendisine olan hayranlığımı belirtmeme luzüm yok sanırım.. Zira hepimiz onu çok seviyoruzz:)
Ben tarifte minik bir ekleme yaptım ve kıyma ile birkaç baharat ekledim tarifi kendi yaptığım şekilde vereceğim, ve biliyorum ki "boynuz kulağı geçmiş" diyecek.. Bu köfteye Necla Ablamdan bakmak isterseniz tarif işte burada..

Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 dilim ekmek
2 diş sarmısak
1 yumurta
1 adet sivri biber
50 gr. kıyma
Çeyrek demet maydonoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kotanyi değirmen chili ve tane karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Patlıcanlar bir kaç yerinden delinip közlenir, kabukları soyulup çatalla püre haline getirilir.
Derin bir kaba alınan patlıcanların üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyma, yumurta, kıyılmış maydonoz, tuz, baharatlar, incecik kıyılmış biber, rendelenmiş kaşr peyniri ve galeta unu eklenip güzelce yoğrulur. 10 dakika dinlendirilip karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde yassı şekillendirilir.
Galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Pişen köfteler kağıt havlu serili tabakta fazla yağı süzüldükten sonra sıcacık servis edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler