9 Sebzeli Diyabet Çorbası


Merhabalar :)
Bu sabaha karla uyandık :) Evett demiştim bu bahar yalancı diye kandırdı bizi :) Kaçtı gitti :) Sabah yağan lapa lapa kar müthiş görüntülere sahne oldu yine bizim buralarda, bir o kadar da dondurucu karayel odun almaya kapıya çıktığımda ağzımı burnumu dondurdu resmen.. Evimizin sıcak oluşuna şükrettik..
Annem iyice toparladı.. Hemde hiç ilaç almadan :) Bunu bir başarı sayıyorum kendime :)
Fatma Ablama ve pastama yönelik tüm yorumlarınıza da teşekkür ederim :) Yarın bir pasta daha yapacağım..Annemin doğum gününü komşularla kutlayacağız tahminim yine fotoğraf çekemem ama lezzetleri paylaşırım birbir :)
Bugün ise sevgili babacığım için hazırladığım nefis bir sebze çorbası paylaşacağım sizlerle.. Pirinç yada bulgu yerine greçka kattım içine nefis olmuştu.. Babamın diyetine de uygundu.. Fındık yağı katılmış hafif terbiyeli, bol sebzeli nefis bir çorba..
Denemeniz dileğimle..

Malzemeler:
1 adet havuç
1 küçük kereviz ve kerevizin yaprakları
3 dal karnıbahar
1 adet patates
1 adet kabak
yarım beyaz lahana
1 dal pırasa
2 adet yer elması
1 tutam maydonoz
1 çay bardağı greçka
Fındık yağı
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Kırmızı toz biber
2-2,5 lt. su
Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:
Tüm sebzeler sırası ile yıkanıp doğranıp düdüklü tencereye doldurulur, greçka eklenir ve sebzelerin üzerine 2,5 lt. kadar su eklenip tuz şerpilerek pişmeye bırakılır..
Düdüklüde 10 dk. pişen sebzelerin üzerine yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılarak, bir kepçe çorbanın suyundan eklenerek hazırlanmış terbiye dökülür ve hızlıca karıştırılır.. Zevke göre baharatları da eklenip iki taşım daha kaynatılan çorba servise hazırdır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler