Kavurmaların tariflerini önceki yıllar sizlerle paylaştım..
Tomara Diblesi

Hazırlanışı
Bir bağ tomaranın kabukları soyulup,kesilip haşlanır.
1 soğan,1 domates rendesi,karabiber zeytinyağ ve tereyağda kavrulur.
Üzerine yıkanmış pirinçler ve tomaralar konulup,karıştırılmadan sin ateşte pişirilip demlenir.
Servis edileceği zaman üzerine nane serpiştirilir.
Turşu Kavurması

Hazırlanışı
Turşular önceden suya konulup tunuzun iyice çıkması sağlanır.Sonrasında küçük kesilip hazırlanır..Sizler dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
Tencereye zeytinyağ, bol doğranmış soğan,2 diş sarımsak,1 yemek kaşığı domates püresi veya 1 adet domates konulup kavurulur.Arkasından turşular eklenip kavurulup servis tabağına alınır.Misafirler biraz renkli sevdiklerinden içersine domates eklenmiştir.
Not:Turşu kavurmasına kesinlikle salça eklenmez arkadaşlar..Damak tadınıza uyuyorsa onu bilemem,aslı salçasız olanıdır.
Lahana Kavurması

Hazırlanışı
Lahanalar ince ince kıyılıp haşlanır.Fasulyeler de haşlanıp lahanalarla birlikte süzdürülür.
Diğer tarafta tencereye zeytinyağı konulup soğanlar ve sarımsaklar doğranıp kavrulmaya bırakılır,karabiberi eklenir.
Süzdürülmüş lahanalar eklenip karıştırılıp servis tabağına alınır..

Levrekler kuzu gibi yatıyorlar..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder