Pancar Ezmesi, Keten Tohumlu Kıtırlar Eşliğinde

Merhabalar :)
Nasılsınız sevgili kardeşlerim, ablalarım, bana ulaşabilen tümm okuyucularımve tüm sevenlerim :)
Güpgüzell hemde çok güzel bir haftasonunun ardından sizlerle yeniden buluşmak çok güzel..
Bahar bereketiyle, yağmurlarla geldi, doğa canlandı, tezgahlarda kocaman kocaman kıpkırmızı çilekler çıktı ve çilekleri görmek beni heyecanlandırıyor :)
İçimdeki isteksizlik yavaş yavaş kalkıyor, yeni bişeyler yapma şevkim yeniden geliyor:) Ama bir yanım buruk.. Ahh diyorum Kastamonudaki bahçe çileklerim.. Aklım onlarda:( İnşallah gideriz en kısa zamanda hem memleket hasretimi giderir hem de bahara dair güzel anıları yaşarım, sizlerle paylaşırım..
Annemle lale ve sümbüllerimizi ektik bugün.. Yeni saksılar alıp, maydonoz, fesleğen, kekik, kişniş de ekeceğiz:) Bahçe hasretini pencere önü bostanları ile gidereceğiz ne yapalım...
Mutfakta da yeni birşeyşler yapma hareketliliğim başladı tabii bu olayda canım Çıtır Galeta'm ın da payı büyük :) Zira bugünkü tarifimiz ortak yapım.. Biz uzaklarda da olsak mesafeleri gönüllerde sıfıra indirmeyi başardık :) Bu yüzden bu tarifi ayrı ayrı haızrlayıp, birlikte yayınlamaya karar verdik :)
Fikir Çıtır Galetam'dan, uygulama her ikimizden efendim :)
İşte karşınızda; Pancar ezmesi ve yanında benden keten tohumlu kıtırlar :) Bu sabah bizim kahvaltımızı süsledi, sizin niye süslemesin?

PANCAR EZMESİ
Malzemeler:
2 adet kırmızı pancar
1 avuç dolusu kıyılmış maydonoz+2 dal dereotu
3 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Pancarlar bol suda haşlanıp kabukları soyulur rendelenerek, kıyılmış maydonozlar ve dereotları ile birlikte robottan geçirilir..
(ben çok suyunu çıkarmadım 1-2 tur döndürdüm kapadım)
Bir kasede labne peyniri, mayonez, kimyon, tuz ve limon suyu çırpılıp, pancar karışımı ilave edilerek malzemeler birbirine iyice harmanlanır, elde edilen ezme servis tabaklarına alınıp isteğe göre ekmeğe sürülerek veya dipsos gibi kıtırlar ile servis edilir..

KETEN TOHUMLU KITIRLAR:
Malzemeler:

2,5 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı az yağlı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır hamur mayası
3 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu


Yapılışı:
Öncelikle un elenip tuz ile karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılarak sırasıyla; süt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, instant maya ve keten tohumu eklenerek tahta kaşıkla 5-10 dakika karıştırılır...
Karıştırma işlemi bittikten sonra eller unlanıp hamur top haline getirilir ve hamur ısıya dayanıklı bir kabın veya tepsinin içine alınır, kalan bir tatlı kaşığı zeytinyağı hamurun etrafına sürülüp 65-75 derecelik fırında yarım saat mayalandırılır.
Yarım saatin sonunda hamur iki kat büyümüş olacak..
Hamur içinde bulunan havayı çıkarmak için hafifçe yoğrulur. 
hamur ikiye ayrılıp unlanmış tezgahta açılır ve 3x3 cm ebatlarında kesilir ve kesilen parçalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirilip ılınınca servis edilir..

Afiyet Bal Şeker Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler