Pirinçli Sebze Çorbası

Merhabalar :))
Pırıl pırıl geçen bir haftasonunun ardından soğuk ve rüzgarlı bir haftaya başladık, hayırlı olsun !
Hava tahmin raporu gibi bir başlangıç yapsam da durum bu:) Tabii tüm hafta nasıl geçer bilemiyoruz, gerçi dün gece yağan yağmur ortalığa nefes aldırmış ramazan ayından bu yana ilk kez yağış gördük:)
Herşey bir yana bugün 10 ekim.. Nedir 10 ekim? Evliliğimizin 3. ay dönümü:) Evlilik kurumunda yıllanmış ablalarım, kardeşlerim bu cümleleri tebessümle okuyacak "hey gidi heeeeyy" diyecekler belki ama şu aşamada benim/bizim için tüm günler mühim:)Dilerim tüm ömrümüz aynı heyecanla devam eder, ışığı sönmez gözlerimizin:)
Bu romantik konuşmadan sonra madem hava serin dedik, hafta soğuk başladı dedik o zaman açılışı bir sıcak çorba yapmalı:) Kış mevsiminin gelmesi ile çorbalara ağırlık vereceğimiz aşikâr... Elime geçen tüm sebzeleri denediğim bu çorbayı en başta ben çok beğendim, sonra da eşim ve ailesi:) Birlikte masaya oturduğumuz bir akşama eşlik eden bu çorbaı sıra blogcanlarımla paylaşmaya gelmiş bulunmakta..
Bu arada son olarak söylemeliyim ki "iglo bahçe bezelyesi" nefis bir ürün, bu yıl ters zamana geldiğinden, bezelye falan koyamadık buzluğa haliyle, konserve ürünlerden hoşlanmadığımdan donmuş bezelye almaya başladım çok da memnun kaldım.. Çorbamda da tuzu var bhu bezelyenin, buyrun bakalım...
Malzemeler:
Yarım çay bardağı kırık pirinç
1 adet kabak
1 adet havuç
1 tutam ıspanak
1 adet kırmızı (kapya) biber
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay bardağı iglo bahçe bezelyesi
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Tuz-karabiber
Kırmızı pul biber
Tereyağı
2 lt. kadar sıcak su (artı eksi olabilir)

Yapılışı:
Soğan ve sarmısaklar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir..
Üzerine kırmızı biber ve sivri biberler küp küp doğranıp eklenir, kavrulur..Sırası ile rendelenmiş suyu sıklımış kabak, rendelenmiş havuç, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler, ince ince kıyılmış ıspanak, maydonoz ve dereotu ile bahçe bezelyeleri eklenerek güzelce kavrulur ve sebzelerin üzerini geçecek kadar suyu eklenip yıkanmış pirinçleri de ilave edilen çorba tuz karabiberi  kontrol edilerek pirinç ve sebzeler pişene dek orta ateşte kaynatılır..
Sebze ve pirinçler piştikten sonra blendırdan geçirilip üzerine tereyağı kızdırılıp dökülen çorbamız sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler