Tarhana Paneli Sarıkanat ve Barbun


SAM_4549Merhabalar...
üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde hamd olsun bu yıl balık bolluğu yaşanıyor.. Bizlerde doyduk balığa:) Hele doğu karadeniz' de olunca :)
Papatyam mutfakta çareler tükenmez mantığı ile olurmu ki demiş denemiş tarhana paneli çinekopları dedim bende deneyeyim o önerdiyse vardır bir hikmeti azcıkta mısır unu ekledim :) Ama tabii annem papatyamın deyimi ile "kova da olsa anne" olduğu için anneliğini yaptı ve tarifi yine papatyamın değimi ile "antin kuntin" buldu ama sonra pişman oldu :) Tuzota bulanmış gibi bir lezzet bıraktı damağımda bu tat kesinlikle deneyin derim :)
Birde mutfağım programında gördüğümüz "saraylı tatlısı"nı yaptık annemle e oda başka güne :)
page
Malzemeler:
1 kg. sarıkanat ve barbun karışımı
3 tepeleme çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Yarım su bardağı soda
Kızartmak için; sıvıyağ

Yapılışı:
Balıklar balıkçımıza temizletilip evde bir güzel yıkanır, suyu süzülmeye bırakılır :)
Bir tabakta tarhana, mısır unu, galeta unu ve tuz karıştırılır.
Suyu süzülen balıklar önce sodaya, sonra tarhanalı karışıma bulanıp arkalı önlü kızartılır..
Salata ile birlikte sıcacık servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler