Beyti Sarma Kebabı

Günaydınlarr canlarımmmmm:)) Hepinize pırıl pırıl bir çarşamba gününden kucak dolusu sevgiler....:)Hava parçalı bulutlu Kastamonuda bugün ama olsuunn diyorumm ben pırıl pırıl görüyorumm.. Siz de öyle hissedin istiyorum..:))
Bugün sizlerle yöresel ancak evde de yapabileceğimiz elimizin lezzeti ile tadı daha da güzelleşen bir tarif paylaşmak istiyorum... Tarifim sevgili Yeşim Abla' dan (Yeturla Lezzet Kareleri) , kendisinden herzaman ki gibi müsade istedim ve sağolsun beni kırmadı.. Defalarca denedimm her seferinde tam not aldı.. Ufak tefek değişiklikler beklentilere ve damak zevkine göre yapılabiliyor..
Tarifin orjinali için buyrun buraya....
Şiddetle önerirken bu tarifi sizlere güzel bir gün geçirmenizi temenni ediyorumm..
Sevgiyle kalın..:)))

Malzemeler:
Lavaş Ekmeği İçin:
1,5 su bardağı un
Tuz
Aldığınca ılık su
Köftesi İçin:
300 gr. orta yağlı dana kıyma
1 soğan rendesi (ben ekledim 2.denememde)
1 çaybardağı iri ezilmiş antep fıstığı (tane de konabiliyor)
Tuz, karabiber ve zevke göre baharatlar
2 diş sarmısağın rendesi
Domates Sos:
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Çok az sıvıyağ
Tuz
Sıcak su
Garnitür olarak; mantarlı sebze sotesi
Kaymaklı Yoğurt

Yapılışı:
Köfte malzemeleri karıştırılıp yoğrulur ve 1 saat serin bir ortamda dinlendirilir.
Bu esnada lavaş hamuru kulak memesi yumuşaklığında hazırlanıp bezelere ayrılır ve incecik açılıp ağsız tavada pişirilir..Sertleşmemesi için sofra bezi gibi temiz bir örtü ile sarılır..(Sırf bu iş için özel bir örtüm var benim)
Dinlenen köfteler et şişlerine sarılıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartılır.
Köfteler kızarırken mini doğranmış soğan, domates, patlıcan, kabak ve mantardan oluşan sebze sotesi hazırlanır.
Domates sos için eritilen tereyağına sıvıyağ karıştırılıp salçası ve tuzu eklenip çok az su ilavesi ile koyu kıvamlı bir sos hazırlanır..
Köfteler piştikten sonra 1 lavaş ekmeğinin arasına 1 çorba kaşığı kızdırılmış tereyağı gezdirilip köftesi şişten çıkarılarak eklenir.. Dikkatlice sarılan rulo 3 parmak ara ile yarım ay şeklinde kesilir..Üzerine domates sos gezdirilip sebze sotesi ve yoğurtla sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn.:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler