Aşk Turtası

Merhabalar canlarımm:)) Eylül ayının son demlerinde güzel günler yaşamanın mutluluğu içerisindeyim:))
28 Eylül 1986 günü hayatta adım atmamış olsam da önemli bir dönüm noktası benim için..28 Eylül 1986 günü hem annem ve babam dünya evine girmiş hemde benim sevgilim dünyaya gözlerini açmış..
O ne güzel günmüş.. Pırıl pırıl bir istanbul sabahına uyanmış tüm aile.. Kuaförü fotoğrafçısı yemeği davulu zurnası altını hatta kavgası ile coşkulu bir düğün yapmışlar anne ve babama..
Akraba evliliği olmasına rağmen evliliklerinde onlar görücü usulünü kaldırmışlar bir rafa ve aşık olmayı tercih etmişler..Üç yıl nişanlı kalmışlar..Babacığım libya  çöllerinde koşturmuş çalışmış evlenebilsin diye.. Ve büyük günde evlenip o hep hayalini kurdukları herşeyini beraber yaptıkları evlerine girivermişler..Başlamış masalları..

İlk önce ben gelmişim hayatlarına 20 eylül 1987 günü..
Gencecik anacığımın yeni oyuncağı olmuşum daha 18 indeyken...
sonrada kardeşim fatih.. 7 ocak 1993 günü..
Acılı tatlılı bir çok gün hayata giren çıkan birsürü insan bir sürü şehir... koskocaman 25 yıl nede olsa herbiri başka anlarla dolu 25 yıl.. Annem hep söyler ve söylemeye sanırım devam edecek ben babanızın yanında büyüdüm der o bana hayatı dik durmayı öğretti size öğrettiği gibi der.. gencecik yaşında 17 sinde evlenmiş olmanın cahilliğinden babamın kurtardığını söyler.. ve dilerim mutlulukları hep böyle sürer, gider...

Bende nacizane bu güzel günlerine bir tat katmak istedim ve bu tartı yaptım anne babacığıma bir de sevgilime.. 25 hepsini ortak sayısı ve 28 eylül hepsinin ortak günü ne de olsa..

Malzemeler:
Turta Hamuru için:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 pk. vanilin
1 pk. kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
Aldığınca un
Kreması:
1 pk. çilekli puding + 500 ml. süt
1 pk. muzlu puding + 500 ml. süt
Üzerine:
Renkli şekerler
Bitter çikolata

Yapılışı:
Turta hamuru malzemeleri sırası ile karıştırılır ve azar azar un ilavesi ileyumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde dilen hamur yağlanıp unlanmış büyük boy borcam için eel yordamı ile yayılıp çatalla delikler açılarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
Bu esnada pudingler pişirilip hazırlanır..
Fırından çıkan hamurun üzerine önce çilekli puding sonra muzlu puding serilip soğuyana kadar beklenir. Soğusuktan sonra etrafıba erimiş bitter çikolata gezdirilip süsleme şekerleri ile süslenen tart bir gece buzdolabında dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler