Bahçede Bamya Hasadı ve Etli Bamya

Merhabalar canlarımmm:))
Benim için sansasyonel gelişmeleri acılı tatlılı bir çok anıyı barındıran bu haftanın sonuna geldikk..
Herşeye rağmen mutluyumm ve dilerim ki hep böyle olsun:))
Hepinize mutlu hafta sonları diliyorumm:)))
Yine bahçe günümüzdeyiz hep beraberrr:))
Bugün sizlerle bahçemizin son hasatlarından olan sultanilerimizi göstermek istiyorum boy boy:))
Bakınız sultaniler önce tomurcuklandılar..

sonra tomurcuklar çiçek açtılar... seyrine doyum olmadı sabahın erken saatlerinde..
Sonra miniminnacık göründü sultaniler...
ve toplama zamanı geldi bazıları biraz fazla büyüse de çıtırlıkları örttü bu küçük kusuru:))
emekler verildi bahçe kazıldı, işlendi, ekildi, şimdi hasat zamanı hasatta yapıldı şimdi pişirme zamanı...

Sultaniler özenle toplandı....

Malzemeler:
500 gr. bamya
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet küp  doğranmış domates
sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Aldığınca ılık su

Yapılışı:
Bamyalar için öncelikle 1,5 litre suya 2 limonun suyunun katıldığı bir karışım hazırlanır.. Bamyaların kafaları ayıklanıp limonlu suya atılır. Yaklaşık yarım saat dinlendirilen bamyalar güzelce yıkanıp bir kenara alınır..
Kuşbaşı etler tencereye alınıp yağsız tuzsuz sotelenir.. Suyunu salıp çeken etlere yemeklik doğranmış soğan ve tuz ile çok az yağ eklenip sotelemeye devam edilir..Soğanlar kavrulunca küp doğranmış domates ve domates salçası da eklenip iki su bardağı kadar sıcak su eklenip kaynatılır..Kaynayan suyun içine bamyaları atılıp suyu ve tuzu kontrol edilip pişmeye bırakılır..
Sıcak sıcak servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsunn..:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler