Şakşuka

Bazen iş yerinde çalışırken aklıma bir şey geliveriyor.O anda mümkün olsa hemen malzemeleri alıp önlüğümü bağlayıp mutfağa girmek ve mümkünse o aklıma gelen canımın istediği şeyden kazanlarla yapıp tüm şirkete yedirmek istiyorum ama tabiki böyle birşey mümkün değil.

Ben de hanım hanımcık evimde yapıp ailem yediriyorum.Bu da öyle bir andı.Birden canım şakşuka çekti.Mutlaka yapmam lazım,yemem lazım.Ben de eve gelir gelmez yapıverdim.

Malzemeler




  • 3 adet patlıcan


  • 3-4 adet sivri biber (ben acıyı sevdiğim için acı sivri biber)


  • 2 diş sarımsak


  • 2 adet orta boy domates


  • 1 yemek kaşığı sirke,2 adet kesme şeker,biraz tuz


Patlıcanlar alacalı soyulup biraz tuzlu suda bekletilir.İyice kurulandıktan sonra kızartılır ve yağı iyice süzdürülür.Bu arada bir tavaya doğranan sivri biber ve sarımsaklar biraz sıvıyağ ile öldürülür.İçine kabukları soyulmuş ve doğranmış domates ilave edilir.Domatesin suyu da biraz çektirildikten sonra içine sirke,şeker ve tuz ilave edilir.Bir kayık tabağa konulmuş nar gibi kızarmış patlıcanların üzerine usulca gezdirilir.



Afiyet olsun



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler