Balkabaklı Pasta


Merhaba..
Rabbimizin bereketi yağmur ile uyandık bu sabah... Hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum... Gönüllerimizden geçenleri hayırlısı ile versin Allah' ım cumanın yüzü suyu hürmetine...
Haftanın son iş gününde damaklarımız sonunda yapabildiğim Balkabaklı Pasta ile şenlensin istedim..
Bugün yaparım, yarın yaparım, kabak bitti bir dahakine yaparım derken sonunda yaptım gitti:)
Geç kaldığım için özür diliyorum :D

Malzemeler:
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilin
Arasına:
1 paket kremşanti
250 gr. balkabağı püresi
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
1 paket kremşanti
Küp doğranmış kabak tatlısı
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Pandispanya için; yumurtalar ve şeker mikserle çırpılıp, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilin ve un eklenerek kek karışımı hazırlanır..
Küçük boy borcam altına daire kesilen yağlı kağıt konulup, kenarları yağlandıktan sonra kek karışımı içine dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Arası için; püre haline getirilmiş kabak tatlılarına bir poşet köpürtülmüş şanti, damla çikolata, hindistan cevizi ve ceviz kırıntıları eklenip karıştırılır..
Fırından çıkıp soğuyan pandispanya ikiye kesilip, süt ile hafif ıslatılır ve kremşantili kabaklı karışım arasına sürülüp ikinci kat kapatılır..
Krem şanti ile sıvanan pastanın üzeri küp doğranmış kabaklar ile süslenip, hindistan cevizi serpilerek tamamlanır ve buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis yapılır..

Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler