Çikolatalı ve Fıstıklı Kurabiye Tarifi


Merhabalar sevgili dostlar...
Gününüz güzel geçmiştir dilerim ki..Zira ben bugün çokmkıymetli bir ablamın sesini duydum çok mutlu oldum...Sevgili Filiz Ablacığım taaa Almanyalardan bana ulaştı ve beni sevince boğdu.. Bir kez daha teşekkür ediyorum kendisine o tatlı sesini duyurduğu için...
Bir de yemekteyizi izlediniz mi? Sırf şeflerin hatrına yemek yapma faslını izledim ve inanılmaz zevk aldım.. Tüm hafta takip edeceğim sanırım..
Diğer yandan canım Derya Ablamın eşi ameliyattan çıkmış ilk önce bilmediğimi yazmıştım ama öğrendim ki yoğun bakımdaymış ve oldukça moralliymiş ablacığım.. Hayırlı haberlerini bekliyoruz inşaAllah..
ve iki sevgili kardeşimin ortak yapımı olan "Pembedüşbahçesi Baştan Çıkartan Tatlar Etkinliği"..Onlar için bugün güzel bir tarif vereceğim.. Yılbaşı masamızdan bir örnek bu kurabiyeler...Çok çok beğenildiği için bu özel etkinliğe gitsin istedim...

Malzemeler:
16 adet için:
Yarım su bardağı damla çikolata
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
1 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı kakao
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
dr. oetker icing
bonibon

Yapılışı:
Un, pudra şekeri, tuz ve kakao derin bir kaba elenip ortası havuz şeklinde açılır.
Oda ısısındaki margarin ve krema eklenip yoğrulmaya başlanır.
Hamur kıvam aldıktan sonra çikolata ve fıstık eklenip 2-3 dk. daha yoğrulur ve elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekillendirilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dk. fırınlanıp çıkarılır.
Soğuduktan sonra icing ile süslenip, birr bonibonla kombin tamamlanır.

Afiyet bal şeker olsun.. :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler