Çilekli Bisküvili Pasta ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Günaydınn canlarımmm bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Öylesine nazik, düşünceli, ince fikirli bir insanmış ki Atatürk' ümüz..Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şeyi Çocuk Batyramını bizlere hediye etmiş... Her çocuğun gönlünde özeldir 23 Nisan.. Kutalamalr da görev alsın almasın hep bir coşku oluyor minik yüreklerde.. Ellerinde bayraklar, balonlar.. Sınıflarda fenerler.. Panolarda şiirler.. Hep bir ağızdan söylenen şarkılar.. Çocuk olmak güzel.. Ama ağlamasınlar üzülmesinler.. Boyunları bükük kalmasınlar.. Tek temennim bu.. Ana baba şefkatinden mahrum bırakmasın yarabbim onları.. Bilirim korur kollar Allah Sabileri ama yine de en güzel temennileri dilemek insanlık vazifem diye düşünüyorum..
Bugün Cuma.. Allahımın rahmetinden bereketinden nimetlerinden eksik etmesin bizleri.. Resul şefaatine sığınıp af dileyelim bugünde.. ve bugünün tüm duaları çocuklara olsun...
Allahım sen onların yüzündeki gülümsemeyi, yüreklerindeki masunluğu, minicik ellerindeki mutluluğu daha da yüceleştir, fazlalaştır.. Gözlerinden acıya dayalı yaş getirme, gül yüzlerindeki gülümsemeyi soldurma, ana baba şefkatinden, korumasından eksik etme, büyüdüklerinde akıllı, şefkatli, doğru yoldan yana birer birey olmalarını sağla yarabbimm.. (Aminnn..)
Cumanın bereketi üzerinize olsun canlarımm..


Malzemeler:
3 pk. betit beurre bisküvi
2 pk. çilekli puding + 6 su bardağı süt
1 kase çilek
1 pk. beyaz çikolata sos +2,5 çay bardağı süt


Yapılışı:
6 su bardağı süt tencereye alınıp içine puding tozları eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.

Pudingler piştikten sonra Bisküvilerin yüzüne bir kaşık ile puding sürülüp dikine dikine çift sıra dizilir.
Dizilen bisküvilerin üzeri kalan puding ile kaplanıp buzdolabına kaldırılır, üzeri için beyaz çiklata sos pişirilip soğutulur ve pastanın üzerine serilir. zevke göre süslenen pastamız 3-4 saat kadar dinlendikten sonra servise hazırdır ..

Afiyet Bal Şeker Olsun..







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler