Patatesli Çörekler



Merhabalar..
Hayatın ne kadar kısa ve üzülmeye gerek olmayan bir zaman dilimi olduğunu bugün birkez daha anladım/anladık.. Öyle değil mi?
Her ölüm elbet zamansız gelir fani hayatta kalanlara ancak değişmez bir gerçektir..
Yine vakitsiz bir ölüm olduğunu milletçe düşündüğümüz Defne Joy Foster' ı rahmetle anıyoruz.
Hayat kimi zaman tatlı kimi zaman acılı işte..Bir şekilde dönüyor bu döngü ve yaşıyoruz..
Kendinizi ve çevrenizi boşyere üzmeyin çağrısı yapıyorum bugün size..Evet yapın bunu biliyorum bazen çok zor olsa da insan sonradan anlıyor boş yere üzüldüğünü çoğu zaman.. Sizi üzen zaten size layık olmamıştır ki hiçbirzaman..Bir kalemde silip atmayı başarabilmek mühimmidir böyle insanları hayatımızdan? Bazen zor çoğunlukla kolay bence..
Kısa hayat diliminde kendinizi üzmeyin ve üzdürmeyin..
Sevin ve sevdirin de kendinizi..
Umudunuz, ışığınız sönmesin..
Gülümsemeyi bilin..
Kendinizin ve nefes alışınızın kıymetini bilin..
Hayatın her halini yaşayın ve kendi hayat yumağınıza birşeyler katın...
Sizlere Volkan Konak' ın "mimoza çiçekleri" şarkısını hediye ediyorum :) Dinleyin emi:)
Bugün sizlerle Lezzet Dergisinden öğrendiğim nefis bir çörek tarifi vereceğim..Çok kere yaptım, komşulara felan çok beğendik..Hani bol yağlı ama kendini amorti ediyor.. Nefis lezzetli...
Sıra sizlerle paylaşmaya geldi..

Malzemeler:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
125 gr. margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (ilave olabilir)
Patatesli Harç İçin:
3 adet patates
Yarım su bardğı süt
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
çörekotu

Yapılışı:
Derin bir kapta öncelikle sıvı malzemeler çırpılır ve toz malzemeler katılıraka çırpmaya/yoğurmaya devam edilir.
Sonuçta yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecektir.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtülüp dinlenmeye bırakılır.
Patatesler tuzlu suda 15-20 dk. haşlanır ve rendelenir. Tereyağı ile kavrulup ocaktan alınır, sütü, tuzu ve karabiberi verilerek malzemeler birbirine iyice yedirilir.
Hamur ufak bezelere ayrılıp, dikdörtgen şeklinde açılır, içlerine patatesli harç pay edilip hamur kapatılır. katlı tarafı alta getirilip tepsiye sıralanan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu sepilir ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir..

Afiyet bal şeker olsun :)








Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler