Schoko Kokos Kuchen / H.Cevizli Çikolatalı Kek

Merhaba Arkadaşlar,

Derya'cığımız için duyarlılığınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürler..Allah o güzel gönlünüze göre versin her zaman..


Kekimi geçtiğimiz ay içersinde akşamdan çaya gelen misafirlerimiz için hazırlamıştm..
Yarısı yenilmişti,yarısını ise onlar otururken biscotti yapıp onlara paketleyip vermiştim..Biscottilerse çok nefis ve farklı olmuşlar onlara göre..Hatta fırınlama konusunda onlara fikir de vermiş oldum,öyle söylemişlerdi..)

Artan veya bayatlayan keklerinizi fırınlayarak daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz..Gerçi sizler her şeyin iyisini biliyorsunuzdur,ben sadece hatırlatmak istedim..


Güzel bir gün dileyip sevgilerimi gönderiyorum..)
H.Cevizli Kek
Malzemeler

4 yumurta sarısı + 4 yumurta akı
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı h.cevizi sütü
1,5 çay bardağı h.cevizi (Amerika'dan)
1,5 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı likapa
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

H.Cevizli Kek

Hazırlanışı
Önce aklar minicik tuzla çırpılıp yoğunlaşınca bırakılır.

Yağ,şeker,limon kabuğu ve vanilya krema olana dek çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Süt,h.cevizi eklenip çırpılır.

Un,kabartma tozu elenip eklenip tekrar çırpılır.

Çikolatalar,likapa eklenip karıştırılır.

Son olarak aklar eklenip kaşıkla iyice karıştırılır.

Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler