Tuzlu Kurabiye

Havalar ısındı,bahar geldi derken meteroloji cumadan itibaren yağmurlarla beraber havanın soğuyacağını bildirdi.Herkes gibi yaz mevsimini severim.Güneşi,uzun ve aydınlık gündüzleri.Özgürce sokaklarda dolaşmayı,yaz akşamlarını,balkonda yemek yemeyi,geceleri denizin serinliğini hissetmek ve ışıl ışıl parlayan adaları izlemek için sahile inmeyi.Parlayan ışıkların altında çekirdek çıtlatmayı. Yaz mevsimine dair daha pek çok şeyi.Ama kışı da severim dışardaki buz gibi havaya inat sıcacık evde oturmayı mutfağımda kaynayan çayın buharında kek yapmayı battaniyeyi alıp koltukta şekerleme yapmayı.Hepsi hayatımıza dair güzel ama çok güzel anlar.Allah herkese bütün bu güzellikleri yaşamak için fırsat versin inşallah.


Bu tuzlu ağızda dağılan kurabiyeyi yıllar önce bir komşumda yemiş ve çok beğenmiştim.Uzun yıllardır yaparım tarifi vermek bugüne kısmetmiş.


Malzemeler




  • 250 gr oda sıcaklığında margarin


  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın)


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 yemek kaşığı sirke


  • 1 çay bardağı sıvıyağ


  • 1/2 çay kaşığı tuz


  • Aldığı kadar un


  • isterseniz beyaz peynir


Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyup unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Ben bu sefer için beyaz peynir koymadım ama isterseniz hamurun içine biraz beyaz peynir de koyabilirsiniz yoğururken.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize istediğiniz şekli vererek kurabiyelerinizi dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp ister susam isterseniz çörek otu ile süsleyin .170 derecede üzerleri biraz kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun



Güneşi ve coşkusu bol günler dileğiyle............



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler