Katmer Ekmek


Mutlu haftalar canlarımm umarım ki keyifler yerindedir herkes mutludur.. Ben yorucu bir haftasonunun ardından bommba gibi buradayımm:)) İçim rahatladı hatta.. Burada iş sebebi ile durduğumuzdan ıvır zıvır eşyamız yok.. Yoksaa bir güne sığmaz, zaten hergün kısım kısım dönüşümlü yaparım o zaman yoğunluk olmaz:))  şuanki eşyamız kadar eşya Kastamonudaki evimizde var hemen hemen:)) Çalışıyoruz da mecbur iş başa düşüyor bir güne sığıyor.. İçime de siniyor hani.. Çarşamba günü halıları vermiştim yıkanmaya onlar geldi..Koltuklar yıkandı,  Perdeler yıkandı, asıldı, Kıyı bucak silindi, halılar serildi.. Nevresimler yazlık olarak değiştirildi. Eşyaların yeri değiştirildi.. Mutfak silindi.. Dolaplar düzenlendi, ütü yapıldı, Banyo çamaşır suyu ile dezenfekte edildi duvarları yıkandı silindi, Danteller yıkanıp ütülenip yerleştirildi, haftalık çamaşır ve ütü işleri bitti, camlar silindi, Zehraya Cheesecake yapıldı, Aslının tarifleri denendi, Alışveriş yapıldı.. Hepsi bir güne sığdı..:) Sonuç..Kıyı bucak pırıldayan bir ev ve nefis mutfak deneyimleri...:)) Annem çok sevindi.. Artık tasdik etti.. Benden ev hanımı olurmuş:))  Evcimen bir kişiliğim olduğundan evde canım çıkacak kadar yorulsamda çok mutlu bitiriyorum günü..Başımda yemenim üzerimde tişörtüm ve eşofmanım ayağımda terliklerim bu halimi seviyorum:))  Bir ılık duş yetiyor tüm yorgunluğu almaya..:))
O yüzden yorucu ama harika bir haftasonunun ardından erkenden kalkıp haftasonu kahvaltısına hazırladığım bu nefiss ekmeğimle sizlerle olmak istedim.. Böldüğünüzde katmer katmer ayrılan arasına yağ sürüldüğünden sünger gibi yumuşacık mis kokulu ekmeğimi denemenizi öneririm.. Ah birde köyde kuzinede pişecekti ki..
Özledim Kastamonuyu..:(

Malzemeler:
1 kg. Sinangil Böreklik Un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yoğurmak için ılık su
Arasına sürmek için; sıvıyağ


Yapılışı: Un ve tuz derin bir kaba elenip ortası havuz açılır üzerine kabarmış maya eklenipuan yedirlir. Yumurta ile sıvıyağda eklenip ılık su ilavesi ile yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir.. Hamurumuz üstüne nemli bir bez örtülüp 2 saat mayalandırılır..
Mayalandıktan sonra hamurdan iri bezeler yapılıp merdane ile açılabildiği kadar açılır ve elle biraz esnetilir.. Heryerine sıvıyağ sürülür fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapılıp gül gibi katlanır. Tepsi mayası için 20 dakika bekletilir. Üzerine unlu su sürülüp, susam serpilir.. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir..

Neden Unlu Su? ; Unlu su bizim köyde ekmeklere hep sürülür ki beyaz olsun:)) Sürmemin sebebi bu dikkat ederseniz bembeyaz:) Bende bu görüntüyü çok seviyorumm:))

Afiyet bal şeker olsunn:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler