4 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi seker
1 paket yanilya
1 su bardagi toz badem
1 limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
2,5 -3 su bardagi un
sos icin
3 su bardagi süt
1 cay bardagi seker
3 yemek kasigi kakao
100 gr cikolata
1 paket vanilya sekeri
2 su bardagi hindistan cevizi
Öncelikle sos hazirlanir. Tencereye cikolata ,vanilya sekeri haricinde diger malzemeler ilave edilerek ocakta bir tasim karistirilarak kaynatilir. Ocaktan alinir ,vanilya sekeri, cikolata parcalar halinde eklenerek karistirilir. Arada bir sos karistirilir .
Yumurtalar ,sekerle köpüklesinceye kadar cirpilir,yaklasik 3, 5 dakika kadar
Diger malzemelerde eklenerek cirpilir,un , kabartam tozu elenerek eklenir cok az karisrtilarak yaglanmis firin tepsisien dökülür.isitilmis 180 derece firinda pisirilir,kürdan testi yapilarak firindan cikartilarak sogumaya birakilir.
Istenilen büyüklükte kare seklinde kek dilimlenir, catalla sosa batirilip hemen cikartildiktan sonra hindistan cevizine bulanir,tepsiye dizilerek bir kac saat beklettikten sonra servise hazir olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder