Hayır tadının lokum ile bir alakası yok :) Ancak çokkkk lezzetli ve kolay bir tarif.Bu tarifi ilk kez Antalyalı blog yazarları buluşması fotoğraflarında gördüm.Epeydirde aklımda olan bir tarifti.İnternette bir kaç şekilde tarifleri mevcut ben iki üç sitedeki tarifi birleştirerek denedim.Sonuç çok başarılı,deneyin :)
Erzincan Lokumu Tarifi
250 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 kaşık sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(+1 kaşık daha olabilir)
üzeri için çay bardağı pudra şekeri
Pudra şekeri hariç bütün malzemeyi yoğurup yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz mini boy fırın tepsisi veya orta boy fırın kabına hamuru elinizle bastırarak yayın.
175 derece ön ısılı fırında 25-28 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınızda ilk sıcaklığı gidince revani gibi dilimleyin.Soğuduğunda pudra şekerini süzgeç ile eleyerek üzerine yayın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder