Hafif bir serbetli tatli , icindeki hashas hem görüntüsüne hemde lezzetine cok yakisti.
4 yumurta
1 bardak yogurt
1 bardak irmik
1 bardak siviyag
1 bardak seker
1 bardak hashas
1 bardak hashas
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 3 bardak un
sebeti icin
4 bardak seker
4 bardak su
yarim limon
Tencereye seker , su ,limon suyu ilave edilir, yaklasik 30 dakika kadar kaynatilir ocaktan alinarak sogumaya birakilir.
Derin bir kapta yumurta ve seker cirpilir. Sirasiyla yogurt ,irmik, siviyag, vanilya ,hashas eklenerek cirpilir.
Un,kabartma tozu karisima ilave edilerek karistirilir. Diktörtgen borcama karisim dökülür. 180 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
Soguk serbet kekin üzerine dökülür,serbetini iyice cekince servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder