Havalar burda birden sonbahara gecis yapip, 10 derece düsünce sicacik cayla bir dilim firindan cikmis kek zamanida gelmis demektir. Cayin yanina neyli kek yapsam derken gözüme kavonozda günlerdir yenmeyen kuru erikler takildi.Posetinde yarim kalmis toz bademide ekleyince böyle bir kek cikiverdi ortaya .
fusununmutfagi. arkadasimizin yapacagi etkinlige gönderiyorum kendisine daveti icin tesekkür ediyorum.
4 yumurt
1 su bardagi siviyag
yarim cay bardagi süt
1,5 su bardagi seker
1 paket vanilya
1 su bardagi toz badem
1 su bardagi file badem, üzeri icin
1 paket kabartma tozu
2 ila 3 , su bardagi un
200 gr kuru erik
Seker, yumurtalar mikserle krema kivamina alincaya dek cirpilir. Süt.vanilya ,toz badem ilave edilerek cirpilir. Kabatrma tozu ,un ,küp dogranmis kuru erikler eklenerek karistirilir
Yaglanmis , unlanmis kelepceli pasta kalibina kek hamuru dökülür.Isitilmis 180 derece firina sürülür üzerindeki bademler cok kizarmadan firindan alinir. Kekin ici kisminin pistigini anlamak icin kürdan testi yapilir, kürdan yapismadan kuru sekilde ciktiysa kekiniz pismis demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder