MANDALINALI KOLAY PASTA

Depremde yasamini yitirmis vatandaslarimiza Allahtan rahmet,ailelerine sabirlar diliyorum. Son günlerde aci olaylar birbiri ardina geliyorki dün aksam Türkiye tek yürek oldu acilar bütün milletimiz tarafindan paylasildi iste biz böyle serefli merhametli bir milletiz
Türkiyemle gurur duyuyorum.Rabbim bir daha böyle aci olaylar yasatmasin.

Cok kolay pratik bir pasta,kremali pastalarda genelde quark,mascarpone,cermefraiche kullaniyorum tam pasta kremasi gibi oluyor, Türiyede quark ceremefraiche bildigim kadariyla bulunmuyor. Pastalarimi yiyen arkadaslar kremasinin cok güzel oldugunu söylerler ve tarifi istenir.

1 paket kedidili büsküvi
200 gr mascarpone
500 gr quark(labne peyniri)
1 kutu konserve mandalina
1 paket vanilya sekeri
150 gr seker
1 paket pasta krem sertlestirici
1 cay bardagi süt

Derin bir kapta mascarpone quark,seker,vanilya sekeri mikserle yaklasik 5 dakika cirpildiktan sonra krem sertlestirici ilave edilir cok az cirpilir .
Kedidili büsküviler sütle islatilir, hemen cikartilarak yapacaginiz tepsiye dizilir.Üzerine kremanin yarisi yayilir, mandalinalardan üzeri icin ayrilarak geri kalani kremanin üzerine dizilir. Yine sütle islatilmis bisküviler dizilir,kremasi yayilir en üstüne mandalinar dizilerek buzdolabina 1,2 saat bekletilir.



Hava o kadar güzeldiki kahveyle bir dilim pasta iyi gitti balkonda günesli sicacik bu manzara esliginde.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler