ZENCEFILLI SEBZE CORBASI
























Mart  ayi  geldi    gidecek  oldu  ama  bahar  havasina  giremedik söyle  günesli  cicekli  böcekli.  Hava yagmurlu  ve  soguk  olunca  corbalarinda   sofralarda  yeri  baska  oluyor. Burda   marketlerde sebzeli   corba  yapmak  icin  cesitli  taze  sebzelerden    hazirlanmis  vakumlu  paketler  var , bu  corbada  almis  oldugum paket  corba  sebzelerinden,,hastalara  sifa  corbasi, cocuklar icinde  cok  besleyici  nefis  bir  corba.

1 adet kereviz
2  adet  havuc
1  adet  pirasa
1 kücük  parca  zencefil
1  cay  badagi  süt
4  yemek  kasigi  siviyag
tuz.karabiber,sarimsak  tozu
5    bardak  su
 1 adet  sebze  bulyon  veya  et  suyu

Kereviz,havuc zencefil küp  dogranir,pirasa  ortadan ikiye  kesilir  incecik  dogranir.
Tencereye  siviyag  konur,  sarimsak  tozu eklenir, sebzelerde  ilave  edilerek   kavrulur, sicak  suyu konulduktan  sonra sebze  bulyon  eklenir  kaynamaya  birakilir.sebzeler  yumusayinca  blenderdan  gecirilir, süt,karabiber  tuz ilave  edilerek  karistirilir   bir  tasim  daha  kaynatildiktan  sonra  ocagin  alti  kapatilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler