Anasonlu Galeta


Bunlardan çok yersem sarhoş olmam değil mi? :)

Uzunca zamandır aklımda olan anasonlu mini galetaları nihayet yapabildim.Tadı hazırlardan çok daha güzel ve sağlıklı...Uzunca bi sürede tazeliğini muhafaza ediyor.Şekil olarak yuvarlak yapacaktım ancak makasla kesme tekniğini şimdi hatırlayamadığım bir bloğda görmüştüm.Böylece hamuru tutmak 5 dakika ,tepsiye şekillendirmek sadece 2 dakikanızı alıyor....

Haşhaşta ekstra lezzet ve çıtırlık kattı benden söylemesi ,deneyin derim :)





Anasonlu Galeta

6 yemek kaşığı sıvı becel zeytinyağlı(veya normal zeytinyağı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 tepeleme tatlı kaşığı dövülmüş yıldız anason
1 paket kabartma tozu
 aldığı kadar un (2 bardak kadar)

   Malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Tepsimize yağlı kağıt serelim ve hamuru 4 eşit parçaya bölüp ince uzun rulolar yapalım.Her bir ruloyu temiz bir mutfak makası ile 2 cm lik olacak şekilde tepsiye gelişigüzel keselim.

   175 derece  önceden ısınmış fırında 15 dakika,daha içlerininde kuruması için sonra ısıyı 75 dereceye düşürerek 25 dakika kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler