Maggi 'nin her hafta bir blogger masasını yayınladığı etkinlikte son hafta benim sofram yayınlanıyor.Göz atmak isterseniz buyrun...Menüde yer alan tarifleri belki daha güzel fotoğraflarla daha sonra yayınlayacağım.Ancak ramazan bitmeden denemeniz gereken bir çorba var burada ,köz patlıcan çorbası...
Közlenmiş patlıcan için dün neler demiştim hatırlarsınız e bugünde bu tarifi yayınlamakla ne kadar sözümün arkasındayım göstereyim değilmi:)
Patlıcanları közleyelim, soğuyan patlıcanları yoğurt ve sarımsak ile mutfak robotunda püre haline getirelim.
Tencereye tereyağ ve unu alıp biraz kavuralım. Üzerine kaynamış su ekleyelim. Kaynamış sudan 2 kepçe patlıcanlı karışıma ilave edip ılınmasını sağlayalım.
Patlıcan püresini kaynayan suya ilave edip tuzunu ayarlayalım.5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Közlenmiş patlıcan için dün neler demiştim hatırlarsınız e bugünde bu tarifi yayınlamakla ne kadar sözümün arkasındayım göstereyim değilmi:)
2 adet tombul (bostan)patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1,5 litre su
tuz
Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
nane
kekik
Patlıcanları közleyelim, soğuyan patlıcanları yoğurt ve sarımsak ile mutfak robotunda püre haline getirelim.
Tencereye tereyağ ve unu alıp biraz kavuralım. Üzerine kaynamış su ekleyelim. Kaynamış sudan 2 kepçe patlıcanlı karışıma ilave edip ılınmasını sağlayalım.
Patlıcan püresini kaynayan suya ilave edip tuzunu ayarlayalım.5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Üzeri için tereyağda pul biber kekik ve naneyi yakıp servis sırasında çorbanın üzerine gezdirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder