Çilek Reçeli

KARIŞIK MEYVELİ ÇİLEK REÇELİ ;)



2 senedir ya meyvelerin mevsimini geçirdim yada hazırların cazibesine kapıldım ve reçel yapmadım...Taki missim face sayfasından ballandıra ballandıra bu reçeli tarif edene kadar :)




Ertesi akşam yaptım reçeli hafta sonu kahvaltısındada lüplettik.Tavsiye ederim ellerimize sağlık :)

Çilek Reçeli

500 gr. çilek
2 su bardağı şeker
1 büyük boy elma
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
5-6 adet karanfil
7-8 damla limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi





Çilekleri yıkayıp, temizleyip küçük küçük doğrayın.Üzerine şekeri ilave edin.Muskat rendesini, karanfilleri ekleyip karıştırın. Ocağın kısık ateşinde pişirmeye bırakın.


Kaşıkla karıştırıp sıvı yerinden biraz alıp soğuk bir tabak üzerine bir damla döküb. Eğer tabağı yan çevirdiğimizde o damla yavaşça iniyorsa reçel olmuştur. Tencerenin içinde yoğunlaşmış, suyunu çekmiş olmalı. En son portakal ve limon kabuğu rendesini ,1 rendelenmiş elmayı ve limon suyunu ekleyip karıştırıp tencenin altını kapatın.


Afiyet olsun.

Not:Kalabalık aileler ölçüleri 2 katına çıkarsınlar.Bu ölçülerle 1 küçük kavanoz oluyor bilginize...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler