Tarcin ve elma,bu ikili bir arada olunca böyle nefis bir pasta cikiyor ortaya,piserken mutfagi saran mis gibi kokusu yerken tarcinin pastaya verdigi aromasi nefisti.pastayi firina verin cayinizi demleyin,disarda yagan kar esliginde sicacik cayla afiyetle yiyin.P:C:S:Etkinligine ev sahibesi lezzettrenine gönderiyorum
125 g tereyag
150 g seker
1 yumurta
1 paket vanilya sekeri
2 cay kasigi kabarma tozu,bir fiske tuz
1 limon kabugu rendesinin yarisi
50 g cekilmis badem tozu
250 g un, az gelirse ilave edilir
elma harci icin
4 adet orta büyüklükte elma
2 paket vanilya sekeri
1 cay kasigi tarcin
1 limon suyu
Elmalarin üzerine rendelemek icin
100 g un
75 g tereyag
75 g seker
1 paket vanilya sekeri
Oda isisinda bekletilmis tereyag,seker,vanilya sekeri cirpilir.Yumurta , tuz,limon kabugu rendesi,badem tozu eklenir cirpilir.
Un , kabartma tozu eklenir ve hamur yogrulur yarim saat üzeri örtülerek bekletilir.Yuvarlak cember kalibin tabani yaglanir hafif unlanir ve un geri cirpilir.Hamur el ile pasta kalbina bastirilarak yayilir,.1 cm kadar kalibin kenarlarina cikarilir.
Elmalar ince sekilde dogranir üzerine limon suyu gezdirilir,tarcin vanilya sekeriyle harmanlanir Hamurun üzerine elmalar yayilir.
Elmannin üzerine rendelemek icin, erimis tereyag seker,vanilya sekeri cirpilir un eklenir ve yogrularak buzdolabinda bekletilir
Sertlesmis hamur rendeyle elmalarin üzerine rendelenir,isitilmis 170 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder