KIYMALI PIDE VE SONHARDAN KALAN ORMAN GÖRÜNTÜSÜ

Kiymali pideyi ne zaman yapsam bana cocuklugumdaki pazar kahvaltilarini hatirlatir.Annecigim kiymali harcini hazirlar abimle firina yollardi.Pide gelmeye kahvalti masamiz hazir olur ,abim zile basinca hemen caylari koyar ailecek afiyetle yenirdi .

Burda öyle firina gönderme imkanimiz yok herseyini kendin yapacaksin,Türkiyede tatildeyken bir arkadasimiza gittik bir saat icinde geliyoruz dedik.Gittigimizde masada su böregi,katmer,acma kete, iki cesit ev yapimi kurabiye vardi hepsini disardan ev hamurisleri yapan yerden almis.Bizim böyle imkanlarimiz yok herseyi kendimiz yapiyoruz.
1 bardak süt
yarim bardak siviyag
1 paker maya
tuz.bir tatli  kasigi seker
yarim bardak ilik su,alabldigi kadar un
ic harci

300 gr kiyma
2 adet domates
2 adet yesil biber
1 kasik karisik biber ve domates salcasi
1 adet sogan,
1 adet yumurta
bir kac dal maydanoz, bir dal feslegen karabiber,kirmizi pul biber bir dis sarimsak
Hamur icin derin bir kaba malzemeler eklenir yumusak bir hamur yogrulur,mayalanmasi icin sicak bir yerde bekletilir
Kiymaya rondodan iri sekilde cekilmis,domates,biber,maydanoz,feslegen,sogan,eklenir,baharatlarida ilave edilir iyice karisririlir,kiyma sert bir kivam alirsa cok az siviyag ve su ilave edilir
Hamurdan limon büyüklügünde parcalar alinir,merdaneyle acilir,ortasina kasikla kiymali harctan yayilir. Pidenin iki ucu birlestirilir ,diger iki ucuda birlestirilerek pide sekli verilir.Üzerine yumurta sürülür isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.

Yine güzel bir pazar gününde ormanda gezerken cektigim bu sonbahardan arta kalan harika orman manzaralarindan bir kacini sizlerle paylasiyorum.Simdi orman böyle degil ,kisi kari bekliyor ama hala kar yagmadi .Kar yagincada ayri bir güzel oluyor ,bembeyaz gelin gibi oluyor agaclar






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler