Siteyi takip edenler çok sık pasta yapmadığımıda bilirler...Annemin günleri haricinde pasta yaptığım ender görülmüştür :)Buda onlardan bir tanesi;hafif bol meyveli cinsten.İçerisinde muzda var ancak dışındaki jölesini kendim yaptığım için üstünde kullanmaya cesaret edemedim kararır diye.Ancak eve yaptığım ikinci bir pastada gördümki bu endişeye mahal yokmuş evde yapılan jöleylede muzları kararmaktan kurtarabilirmişiz:)
Pandispanya mügenin yoğurtlu pandispanyası o yüzden ondan aynen kopyalıcam o bana kızmaz...İsterseniz hazır pastabanda kullanabilirsiniz bence sorun yok aksine çok daha pratik olur bir gece pandispanyanın dinlenmesini beklemek zorunda kalmazsınız:)
Yoğurtlu Sade Pandispanya (24 cmlik kalıp için)
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
Yoğurtlu Sade Pandispanya (24 cmlik kalıp için)
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)
Aylin'den not:Zamansızlıktan yumurtaları kar haline getirmedim,tahta kaşık kullanmadım Gayette başarılı oldu...
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 limon kabuğu rendesi/veya portakal kabuğu
1 paket vanilya
Pastabanı Islatmak İçin
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
Üst Kreması İçin;
1,5 su bardağı süt
1 paket dr outker sade pasta kreması/veya kremşanti
Orta ve Üst Süsleme İçin;
dilediğiniz meyveler
(mandalina,kivi,muz,nar kullandım)
Pasta Jölesi İçin;
1 çay bardağı su
çeyrek limon suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Ara krema için;süt,şeker,nişata ve unu iyice çırpıp koyu boza kıvamı alana kadar çırparak pişirin.En son terayağı,vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edip altını kapatın.Arada bir karıştırarak kaymak tutmasına izin vermeden soğutun.
Bir gece dinlenmiş olan pandispanyayı ortadan ikiye veya üçe bölün.Ben bölerken naylon ip kulanıyorum.
Pandispanyanın alt ve üst katını şekerli süt ile ıslatın.Ara kremayı pastanın ortasına yayarak bolca sürün.1 muz ve 2 kiviyi küçük doğrayın üzerine biraz limon suyu gezdirip pasta kremasının üzerine serpiştirip üst patı kapatın.
Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile iyice çırparak hazırlayın ve pastanın kenarlarından başlayarak pastayı bu krema ile sıvayın.
Meyveleri yarım ay şeklinde doğrayıp hepsi aynı yöne bakacak şekilde sırtsırta yerleştirin.
Pasta Jölesi için su,şeker,nişasta ve limon suyunu pişirin ve biraz ılınınca silikon yumurta fırçası yardımı ile meyvelerin üzerine sürün.
Kalan pasta kreması ile pastayı istediğiniz gibi süsleyip en az 4 saat dolapta soğutup servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder