MÜRDÜM ERIKLI PASTA (ZWETSCHGEN KUCHEN )

Mürdüm erigi sonbaharin gelmesiyle pazar'da marketlerdeki meyve reyonlarinda yerini aldi tam tadindayken alip pastasini yaptim.Meyveli mayahos tatlari seviyorsaniz mürdüm erikli pastayi denemenizi tavsiye ederim.Yaninda kremayla nefis oldu.


150 gr margarin,ben tereyag kullandim
150 gr seker
1 adet yumurta
2 cay kasigi kabartma tozu
bir cimdik tuz
1 paket vanilya sekeri,aldigi kadar un
500 gr mürdüm erigi
100 gr file badem
200 ml sivi krema koyulasincaya kadar mikserle cirpilir buzdolabinda bekletilir

Oda isisinda bekletilmis tereyag, seker mikserle cirpilir.Yumurta,tuz,vanilya sekeri eklenir cirpilmaya devam edilir.Unla kabartma tozu ilave edilir karistirilir,ve iyice yogrulur 10 dakika buzdolabinda bekletilir.
Yikanmis cekirdekleri cikarilmis erikler dörde kesilir.Hamur merdaneyle pasta kalibina göre acilir veya elinizle yaglanmis kaliba bastirilarak kenarlardan cikacak sekilde acilir.Catalla hamurun bir kac yerine batirilir,üzerine erik parcalari dizilir,bademler eriklerin üzerine serpilir.Isitilmis 180 derece firinda pisirilir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler