Lahmacun yapmistim kiymali harc bitince kalan hamurdan peynirli gözleme yaptim.ölcü vermiyorum siz kisiye göre ayarlayabilirsiniz
süt,un,siviyag,maya ,su,tuz
peynir,maydonoz
ilik sütle maya eritilir,su , siviyag eklenir ,un ve tuzda eklendikden sonra yogrulurak yumusak bir hamur elde edilir,mayalanmaya birakilir
Peynir rendelenir icine kiyilmis maydanoz ilave edilir
hamurdan limon büyüklügüne bezeler alinir,tabak büyüklügünde acilir .Hamurun yarisina peynirli harctan konur ve bos kisim peynirli harcin üzerine kapatilir elle kenarlari bastirilir.
tavada veya sac'ta arkali önlü pisirilir,ben elektirikli sacta pisirdim
pisen böreklerin bir yüzüne sicakken tereyag sürülür sicacik cayla afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder