PEYNIRLI GÖZLEME

Lahmacun yapmistim kiymali harc bitince kalan hamurdan peynirli gözleme yaptim.ölcü vermiyorum siz kisiye göre ayarlayabilirsiniz

süt,un,siviyag,maya ,su,tuz
peynir,maydonoz

ilik sütle maya eritilir,su , siviyag eklenir ,un ve tuzda eklendikden sonra yogrulurak yumusak bir hamur elde edilir,mayalanmaya birakilir
Peynir rendelenir icine kiyilmis maydanoz ilave edilir
hamurdan limon büyüklügüne bezeler alinir,tabak büyüklügünde acilir .Hamurun yarisina peynirli harctan konur ve bos kisim peynirli harcin üzerine kapatilir elle kenarlari bastirilir.
tavada veya sac'ta arkali önlü pisirilir,ben elektirikli sacta pisirdim
pisen böreklerin bir yüzüne sicakken tereyag sürülür sicacik cayla afiyetle yenir.




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler