TÜRK ALMAN KADINLAR GURUBUNUN SARAY VE KABAK FESTIVALI GEZISI

Sevgili arkadaslarim sizlerle son günlerde yasadigimiz üzüntülerimizi paylastim, sizlerde güzel diklelerinizle hep yanimda oldunuz. Size isterdimki güzel haberler vereyim ama babamin durumunda bir degisiklik yok.
Güzel haber veremiyorum ama güzel resimler paylasacagim sizlerle,babamin hastaligindan önce Türk Alman kadinlar gurubu olarak gittigimiz saray ve süs kabaklari festivalinden görüntüler paylasacagim, sayfama her gelisinizde üzülerek ayrildiniz, bende artik icinizi acacak resimleri paylasmayi uygun gördüm..Ekimde gittigimiz bu festivali ancak simdi yayinliyorum ,gezimizi yazmaktan cok resimlerle anlatmaya calistim ,hadi buyrun resimlere..

Her ay bir konu seciyorduk ekim ayi icinde gezi düzenledik. Gezi fikri benden cikti arkadaslarda sagolsunlar onayladilar ve eglenceli bir festival gezisi oldu.Trenle gittik sabah erkenden,hava cok güzel ve sicacikti.
Önce sarayin icini gezdik rehber esliginde,sarayda ancak bir kac resim cekebildim.saray cok büyüktü gezmeyle bitiremedik,rehber cok seyler anlatti saray ve krallar hakkinda.
Kralicelerin zamaninda giydikleri gelinlikten tutunda balo'da giyindikleri tuvalatler, günlük kiyafetler,ayakkabilar sapkalar takilar hersey cok güzeldi.Insan kendini sanki zaman tünelinde gibi hissediyor bu elbiseleri görünce.Bazi kiyafetler simdi bile rahatlikla giyinebilir.


Saray'in bahcesi

Bir kac resim ancak cekebildim sarayin icinden
Görünen sari renklerin hepsi altin kaplamaKral'in tahti

Sarayin girisindeki merdivenler
Krallar'in heykelleriSarayi gezdikten sonra hemen sarayin bahcesinde bulunan binbir cesit süs kabaklari festivalini gezdik. Renk renk cecit cesit dünyanin nerdeyse her yerinden kabak cesidi vardi.Türkiyden bile kabaklar vardi.


Kabaklardan cok güzel figurlar modellemesi yapmislar,tam bir sanat eseriydi hepside




festivalin en büyük ve en agir 3 kabagi. Ortadaki kabak en agir olani 610 gr,2. kabak 570, 3. kabak 490,en agir kabak yarismasinda birinci ikinci ve ücüncü gelen kabaklar bunlarmis.



6o,kiloluk en büyük kabak ünvanina sahip, kaya kadar vardi kabalardan hayvan modellemeleri yapmislar cok güzeldi,yilan kabaklarda cok sirindi

Kabak satisida yapliyordu

kasar kabagin üstünde sirin farecik

gemi figurunun üzerindeki dikenli yesil kabaklar ilgincti

Burc,larida figurlamislar, hepsini cektim diye biliyordum ama bir kac burc eksik





ikizler


yay burcu

balik burcuterazi burcu





sevimli kabak yilanciklar
raket










Festivali gezdikten sonra renk renk süs kabaklarinin bahcesinde isteyen kahve iciyor , isteyen yemek yiyor.
Güzel bir geziydi,hem tarif icerikli hemde kültür icerikli bir gezi oldu,arkadaslar memmun kalarak ayrildilar.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler