Hanım Göbeği Tatlısı

Hanım göbeği tatlısı uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir şerbetli tatlı...Yapılışının kısa sürmesi ve pratikliği bu tatlıyı son bir ayda 3-4 kere yapmaya teşvik etti beni.Yağda kızarmasına rağmen tatlı hiç yağ çekmiyor ve yiyen herkesin beğenisini kazanıyor.

Ben ilk yaptığım tatlıyı fotoğraflayabildiğim için şekillleri çok düzgün değiller ama sonraki yapışlarda el alışlanlığı ile daha düzgün yapabiliyorsunuz tatlıyı..İsterseniz aynı hamura vezir parmağı ,dilber dudağı veya tulumba tatlısı şeklide verebilirsiniz...


Hanım Göbeği Tatlısı


100 gram margarin
1,5 su bardağı su
bir fiske tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu(şart değil)

Şerbeti İçin;
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ

Öncelikle şerbeti hazılıyoruz.Su ve şeker şerbet koyulaşana kadar orta ateşte kaynatılır.En son bir kaç damla limon suyu eklenip bir iki dakika sonra şerbetin altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Tenceremize yağ ve su ve şeker konulur orta ateşte yağ eriyene kadar beklenir.Yağ eridiğinde tuz ve 2 su bardağı un yağlı suyun içine katılır ve kısık ateşte kaşıkla 5 dakika kadar pişirilip hamurun altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır.

Ilınan hamurumuza yumurtalar teker teker eklenir ve hamur önce mikserle sonra el ile iyice yoğurulur.

En geniş tavaya sıvıyağ konulur(ISITILMAZ YAĞ SOĞUK OLACAK YOKSA HAMURLARIN İÇİ PİŞMEZ)Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanıp ortası parmakla delinir.(şekil vermekte zorlanıyorsanız elinizi su veya sıvıyağ ile ıslatın)Bütün hamurlara şekil verip hamurlarımız içinde soğuk yağ bulunan tavaya koyulur.


Orta ateşte arada sallayarak önlü arkalı kızartılan tatlılar hemen soğumuş olan şerbete atılır ve şerbetini çekince servis tabağına alınır.(Şerbette uzun süre bırakmayın yoksa çok yumuşak olurlar)

Afiyet Olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler