Kandil Simidi (Tuzlu Kurabiye)

Annemden aldığım kandil simidi tarifini senelerdir yaparım...Ancak hepimizin bildiği gibi (ve adı üstünde simit!)yuvarlak olan bu kurabiyeleri her birini aynı boyutta yapmak beni oldukça zorlardı.
Geçen günlerde internette kandil simidi diye arattığımda portakal ağacındaki tarifin benimkiyle birebir uyduğunu gördüm.Ancak orada simit şeklinde değilde kurabiye kalıpları ile kesilmişti ve bu iş benim çok hoşuma gitti :)İşte size adı kandil simidi olup lezzeti gerçekten nefis olan neredeyse 10 gün bayatlamayan(1 tanesini test için ayırdım) kandil simitleri.....



Kandil Simidi(Tuzlu Kurabiye)

250 gram margarin veya tereyağ
2 adet yumurta sarısı(akları üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un(3,5 su bardağı kadar)

üzeri için;
susam,çörek otu vs....


Bütün malzemeler (un kontrollü olarak) bir yoğurma kabına alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açılır ve istediğimiz kalıpla kesilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Siz isterseniz yuvarlak simit şekli verebilirsiniz.Ben küçük tart kalıplarıyla kesip ortadan ikiye böldüm ,birazına da rulo şekli verip 1,5 santimlik rulolar kestim.

Tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta fırçası ile yumurta akı sürüp çörekotu ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler