BALKABAĞI BÖREĞİ


Annemin küçüklüğümden beri yaptığı ve benim çok sevdiğim bir börektir.Bu böreği balkabağını zaten çok sevmem nedeniyle çok seviyorum belkide...Mesela eşim 1 dilimi zor yer bu börek piştiğinde,çünkü onun için börek demek tuzlu demektir.Bir kerede olsa denemenizi tavsiye ederim.Şu bir gerçekki ya çok seveceksiniz ya hiç :)


BALKABAĞI BÖREĞİ

5 adet yufka
1,5 kilo rendelenmiş balkabağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağıda olabilir)
2 yumurta sarısı+2 yemek kaşığı sıvıyağ


Rendelenmiş kabak, şeker ve ceviz derin bir karıştırma kabına konarak el ile iyice ovulur ve kabakların suyunu salması beklenip süzülür.

Sıvıyağ ve yoğurt iyice çırpılır.Bir adet yufka tezgaha serilir.Sıvıyağlı karışım heryerine yayılır.Kabaklı harçtan el ile alınarak yufkanın her yerine gelmesi sağlanıp çok sıkmadan rulo yapılır ve tepsinin şekline göre tepsiye yerleştirilir.Bütün yufkalara bu işlem uygunanıp yufkalar bittiğinde böreğin üzerine sıvıyağ ve yumurta sarısı karıştırılıp dökülür.180 dereceli fırında böreğimiz kızarana kadar pişirilip ılıkken üzerine pudra şekeri ilave edilerek servis edilir.


Afiyet Olsun...



Anne usulü kabak böreğinden sonra sırada ,baklava yufkasından ve harcı karamalize edilmiş kremalı kabak böreği var .... :)

Ayrıca yoğurt eklemeyeblirsiniz.Ancak kabak çok yağ kaldırıyor bilginize...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler