EL AÇMASI MİLFÖY BÖREĞİ



Tarif etkinliklerini nedense hep kaçırıyorum ama geçen akşam yemek için fırını çalıştırdığımda aklıma hemen Gülo Anne Mutfakta'nın milföylü lezzetler etkinliği geldi.O anda ne yapacağımı çok bilemesemde yıllardır yaptığım 3-5 dakikada yapılabilecek pratik ve gerçekten yenildiğinde milföy değilde el açması börek izlenimi veren bu tarifi yapmaya karar verdim.Denemeyenleriniz varsa bence milföyü bu şekilde kesinlikle denesinler...

EL AÇMASI MİLFÖY BÖREĞİ

6 adet milföy hamuru
1 kase ezine peyniri ve taze kaşar karışımı
2 çorba kaşığı kadar un
1 yumurta sarısı



Dondurucudan çıkartıp yarı çözdürdüğümüz milföylerimizi unlu tezgahımıza alıp üzerinede bol un serpiştiriyor ve oklava ile açabildiğimiz kadar açıyoruz.İç harcını enlemesine yaydıktan sonrahamuru rulo şeklline getirip kıvırarak gül şekli veriyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 derece ön ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler