malzemeler,80 g margarin,80 g seker,1 yumurta, 1 paket vanilya sekeri,yarim cay kasigi kabartma tozu,un.
üstü icin,500 g quark,(labne peyniri)100 g margarin,1 bardak seker,4 yumurta,1 paket vanilyali puding,1 paket vanilya sekeri,bir limonun rendesi ve suyu.
Alt tabani icin,yumurtayla sekeri cirpin,oda isisinda bekletilmis margarinide ekleyip yine cirpin,diger malzemeleri en sonuna unla kabartma tozunuda ilave ederek yumusak bir hamur elde edin.Kelepceli yagli kaliba hamurunuzu elinizle yayin,catalla bazi yerlerine batirin,dengeli kabarmasi icin.Üst kremasi icin,quarki margarini,sekeri, mikserle cirpin, yumurtanin sarilarini ,vanilya sekerini,limon rendesini ve limon suyunu ,vanilya pudingini ekleyerek cirpmaya devam edin,yumurtanin beyazini beyazlasincaya kadar cirpin,daha sonra quarkli kremaya yavas yavas ilave edin alttan üste dogru kasikla ilave edin,yumurtanin beyazi kremayi toplayip sertlestiriyor.hazirlanan kremayi hamurun üstüne esit sekilde yayin,önceden istilmis firinda 175 derecede pisirin.
PORTAKAL CANAGINDA LIMON SEFASI
malzemeler,3 adet portakal,250 g mascarpone,200 g krema,1 krem sertlestirici,1 adet limon rendesi,iki kasik limon suyu.yarim cay bardagi seker,1 paket vanilya sekeri.
yapilisi portakallar yikanir, bicakla yarisindan zigzag sekilde kesilir,icleri cikarilir.kremay mikserle koyulasincaya kadar cirpilir,mascarpone seker,vanilya sekeri,limon rendesi limon suyu eklenir cirpilir,krem sertlestiricide ilave edilerek kremanin koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir.icleri cikarilmis potakallarin icine kremadan kasikla konulur,buzdolabinda 2 saat bekletildikten sonra servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder