ANTEP FISTIKLI KURABİYE


Bu kurabiyeleri annemlere götürmek için yapmıştım.Lezzeti çok güzeldi ama bir dahaki sefer yaptığımda kesinlikle toz antep fıstığı değilde sevdiğim gibi hafif dişe gelen antep fıstığı koymayı düşünüyorum.Bİr kaç tanesinide tabakta değişik renk olsun diye fıstık koymadan yaptım...Evinde fıstığı olmayanlar o şekildede yapıp kakaoya batırdıkları çatalla kurabiyelerin üzerlerine baskı yapabilirler...

Bu arada küçük bir seyahat için bugün öğleden sonradan itibaren salı gününe kadar buralarda olamıyacağım.Herkes kendine çokk iyi baksın ..Görüşmek üzere...




Antep Fıstıklı Kurabiye

200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kadar toz antep fıstığı
1 paket vanilya
yarım bardak nişasta
3,5 bardak kadar un


Tereyağ ve yumurta özdeştirilip içine pudra şekeri ve sıvıyağ konur.En son diğer malzemelerde koyulup sertçe olan hamurumuz iyice yoğrulur.

Elimizle cevizden biraz küçük toplar yapıp ortasına çatalla bastırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyularak 170 dereceli ön ısılı fırında rengi değişmeden pişene kadar bekletilir.

Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler