Yine güzel bir etkinlik,ve ev sahibi http://benimmutfagim.wordpress.com/Asya,ya tesekkür ederim,yurdumuzda cesitli otlar yetismekte ama hepsini bilmiyoruz.Bu etkinlik sayesinde bilmedigimiz otlari ve güzel tarifleri ögrenecegiz.Ben aslinda bu tarifle degilde,baska bir tarifle katilacaktim,resmini cektigim tarifi dosyaya yüklemedigim icin cocuklar resim makinasindan bilmiyerek silmisler.öyle oluncada bende elimin altindaki bu ispanakli börekle katilmak zorunda kaldim.
Malzemeler
5 adet yufka
200 gr krema,sütte olabilir
1 yumurta,yarim cay bardagindan az siviyag
1 cay kasigi kabartma tozu
ic harci icin,yarim kilo ispanak
1 adet sogan,200 gr beyaz peynir
karabiber,tozbiber,tuz
Yapilisi,incecik dogranmis ispanaklarin icine rendelenmis sogani baharatlarini az siviyagla peynirle beraber harmanlayin.Krema, yumurta,siviyag ve kabartma tozunu iyice cirpin,yaglanmis firin tepsisine yufkayi serin,kremali harctan yufkaya sürün,2.yufkayada ayni islemi uygulayin,3. yufkaya ispanakli harctan koyun ,4.yufkayida ispanaklarin üzerine koyduktan sonra kremali harctan sürün,5. yufkayi serin ve kalan kremali harci yufkalarin heryerine sürün. Önceden isitilmis 180c derecede böregin üstü kizarana kadar pisirin,ispanak yemegini sevmeyen benim cocuklar böregin icinde azda olsa yiyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder