KARIŞIK PİDE

2 akşamdır işten eve gider gitmez hamur mayalayıp pide yapıyorum.Hayatımda ilk kez yaptığım içinde baya heyecanlıyım açıkçası noluyorsa sanki en güzel pide yarışmasına katılıp büyük ödülü alıcam:)

İlk akşamki pideler daha pizzamsı ve şişman oldular tabiri caizse....Dün akşam abimlerdeki iftar yemeğine giderken yaptığım kıymalı pidelerse incelik ve şekil olarak istediğime çok yakındılar.Hatta abartıp 1 tanesinin üzerine 2 yumurta bile kırdım.Yanlız abimlerin balkonundaki yetersiz ışık sebebi ile kıymalı pidelerimi flashlı çektim ve pekte güzel çıkmadı...

PİDE(6 büyük pide için)
Malzemeler
6 su bardağı un
2,5 su bardağı kadar ılık su
2 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta sarısı

Dilediğiniz bir iç harç


Yoğurma kabımıza su hariç hamur malzemelerimin hepsini koyup kontrollü olarak su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.Varsa hamur kabımızın kapağını kapatalım ,kapak yoksa üzerine streç film geçirip güneşte 1 saat mayalanmaya bırakalım.

1 saatin sonunda hamurumuzu 6 eşit bezeye bölüp unlu tezgahta ince uzun şekilde merdaneyle açalım.Yapışırsa aralara un ilave edebiliriz.Hamurun ortasına dilediğimiz harçtan ilave edip kuyruk kısmından başlayarak pide şekli verelim.

Hamurumuzun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.(yaklaşık 15 dakika)Fırından alığımız pidelerimizin kenarlarına yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürüp üzerine örtü kapatalımki sıcak ve yumuşak kalsın.




Not:Ben ilk akşam kaşarlı -sucuklu,peynirli ve ıspanaklı ,ikinci akşamsa kıymalı yaptım.Peynirli bize biraz yavan geldi açıkçası.Et yemeyen arkadaşların yapacaksa ıspanaklı yapıp üzerine kaşar rendelemelerini tavsiye ederim.







Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler