MEYVELİ KÜMBET PASTA


Aslında bu pastayı çok daha basit bir şekilde hazır pandispanya ile yapardım ama evde pandispanya yoktu... Eee yapmak farz oldu.... bu sıcakta fırını yakıp pandispanya pişirip pasta yapacak kadar gözü dönen birine kim engel olabilir:)


Hazır pandispanyalı hazırlanışınıda en kısa sürede eklerim ...


MALZEMELER


Kakaolu Pandispanya

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

Dolgusu İçin;

1 paket krem şanti
250 ml süt
üzüm,armut ,elma yada diledğiniz meyveler

Üzeri İçin;

1 poşet çikolata sos
350 ml süt
3 yumurta ve şeker, şeker eriyip yumurta bembeyaz olana dek çırpılır.Daha sonra içine diğer malzemelerde ilave edilip iyice çırpılır.26 cm lik yuvarlak kalıba dökülerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk pişirilir.

Not 1 :Çoğu kişi pandispanyaya biraz korkulu bakar ve 2. aşamada tahta kaşıkla karıştırır.Ancak şimdiye kadar ben pandispanyamdan hep istediğim başarıyı yakaladığım için buna gerek duymuyorum.

Not 2: Fırın ısı ayarı ve süresi tamamen sizin fırınınıza bağlıdır.Bu anlamda fırınını iyi tanıyan biri ne kadar sürede pişebileceğini az çok tahmin edebilir.



İç dolgusu için armut ve elmalarımızı küp küp doğrayıp üzerine çeyrek limon ve 1 tatlı kaşığı pudra şekeri serpelim en son üzümlerimizide bu karışıma ekleyelim.2 poşet krem şantiyi 250 ml süt ile çırpıp meyvelerimizi içine karıştıralım.


Pandispanyamızı ikiye kesip üst katını büyük yuvarlak kasemizin içine oturtalım.Ortası çukur olacak olan pandispanyamızın ortasına meyveli krem şantimizi doldurup pandispanyanın alt katını üzerine kapatalım.Bu şekilde en az 4 saat,mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.






Servise yakın çikolatalı sosu 3,5 çay bardağı su ile pişirip pastamızın üzerine döküp üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.




Ben donmasını beklemeden 2 saat gibi bir sürede kestim ama siz mutlaka bekletinki görüntüsü dahada güzel olsun:)





AFİYET OLSUN...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler