Midye çoğu kişinin yemediği bununla birlikte çokta fazla tiryakisi olan bir yiyecektir.Şimdiye kadar midyeyle sadece midye tava yapmış biri olarak,geçen gün abimin getirdiği iri midyelerle pilav yapmaya karar verdim.Pilavı evde pişirip annemlerde toplanacağımız akşam yemeği için oraya götürdüm...Tarifi arşivde bulunması ve yapacak olanlara yol göstermesi için yayınlamak istedim...
40 adet midye(haşlanmış)
2 su bardağı pirinç
1 adet büyükçe soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,tuz,kurunane
Dereotu ve taze nane
3 su bardağı su (2 tane bulyonda kullanabilirsiniz yanına)
Öncelikle yağlarımızı tenceremize alıp dolmalık fıstıklarımızı biraz kavuruyoruz.Ardından küp doğranmış soğanlarımızıda ekleyip soğanlar pembeleşince pirincimizi ilave ediyoruz.Pirinçlerin şeffaflaşmasına yakın midyelerimizi ekleyip taze nane ve derotu hariç bütün baharatlarımızı ilave ediyoruz.En son suyunu ilave edip kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.Tencerenin altını kapatırken taze nane ve derotumuzu ekleyip kağıt ağzına kağıt havlu seriyor ve en az 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder