PANE LEVREK VE ÇITIR SOĞAN


Haftanın bu ilk gününde herkese güpgüzel bir hafta diliyorum.Genelde pazar günlerini balık günü ilan etmiş olduğumdan sürekli değişik tarifler yapmaya çalışıyorum.Buda ilk defa denediğim ayy yağda kızartmasammı yok yok hafta sonu bir kaçamağımızda olsun caaanımmmm:) diye sonra kendime hafifletici sebepler aradığım bir balık oldu:)

Paneli Levrek
2 adet levrek balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay kaşığı tuz,çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta

Mısır unu,un,tuz ve karbiberi karıştıralım.Temizlemiş olduğumuz levreklerimizi önce yumurtaya sonra mısır unlu karışıma iyice bulayıp derin sıvıyağda kızartalım.Derin yağda kızaran balık hiç yağ çekmiyor gerçekten...

Çıtır Soğan Halkaları
2 adet orta boy beyaz soğan
1 çay bardağı soda
1 yumurta
tuz,çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
3 yemek kaşığı kadar süt
3 yemek kaşığı un(tepeleme)
bol galete unu


Soğanlarımızı yarım cm kalınlığında halka halka doğrayalım.Soda,tuz,kabartma tozu,yumurta,un ve süt ile hazırladığımız boza kıvamlı karışıma soğanlarımızı bulayıp bir tabağa çıkartalım.Soğanlarımızı derin dondurucumuzda yaklaşık 1 saat dondurup(boza şeklindeki karışımı bu sırada buzdolabında muhafaza edelim içinde yumurta var) tekrar önce boza kıvamlı karışıma sonra bol galete ununa bulayıp derin yağda kızartalım.Kızarmış soğanlarımızı aldığımız servis tabağının altına kağıt peçete koymayı ihmal etmeyelim ki fazla yağını alsın.(ben genelde düzgün olan soğanların orta kısımlarını yemek yapma esnasında ayırıp dondurucuya atarım.Bu nedenle resimde kullandığım soğanlar bu kadar düzgün.)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler